Guska nadjevena jabukama

POTREBNO:

1 očišćena guska
sol, papar
4 jabuke
4 stapke divljeg pelina
1 vezica povrća za juhu
2 - 3 žlice jestivog škroba

 

 

NAČIN PRIPREME:

        Gusku operite i posušite pa je začinite izvana i iznutra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Jabuke operite i očistite. Voće nadjenite pelinom te ga stavite u gusku. Otvor zatvorite drvenim čačkalicama pa gusku stavite u posudu za pečenje. Prelijte je s 500 ml kipuće vode, poklopite i pecite 90 minuta. Gusku izvadite, a umak procijedite. Očistite povrće za juhu, usitnite ga, raspodijelite po limu za pečenje pa na to stavite gusku. Temperaturu smanjite na 180 stupnjeva pa pecite gusku 2 sata. Povremeno je zalijte umakom od pečenja. Umak od pečenja prelijte u lonac te uklonite masnoću. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Gusku pecite još 15 - 20 minuta, izvadite je, a umaku dodajte 250 ml vode te ga malo reducirajte. Potom umak procijedite, zakuhajte, zgusnite škrobom i začinite. Gusku poslužite s umakom.


 

Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

       

      Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
      Ok